Twee weken geleden schreef ik over het Indian Summer thema van de etalage van de winkel en de wens nog een mooie nazomer te krijgen. Ik geloof dat we aardig verwend zijn op dat vlak, heerlijk!

Afgelopen weekend was het bij veel fruittelers in het land ‘Appelplukdag’. Op die dag stellen de fruittelers hun bedrijf open voor publiek. Je kan zelf appels en peren plukken in de boomgaard en er worden verschillende activiteiten aangeboden. Ik ging naar Boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik met mijn dochter en een vriendin met haar kinderen. Het was een heerlijke en zomerse dag! We gingen met de huifkar achter een tractor naar de boomgaard, dat was voor de kinderen al een geweldige belevenis. Daar plukten we Elstars en Goudreinetten. Daarnaast hebben we grote bossen veldbloemen geplukt, konden de kinderen treintje rijden in appelkarren, waren er schaapjes en kippen en niet onbelangrijk, er was goede horeca.

Van de Elstar appels maakte ik onder andere een ontzettend makelijk ‘receptje’ uit mijn favoriete kookboek van dit moment: Easy Peasy, van Bluebelle (ik blogte daar ook al eens hier over). Recept tussen aanhalingstekens, want koken komt er niet aan te pas. Het is een super simpel en gezond tussendoortje.

Je hebt nodig:
1 grote stevige appel
noten- of tahinpasta
variatie noten, zaden en toppings naar keuze
appelboor

Ik gebruikte wat ik toevallig in huis had: tahinpasta en gebroken lijnzaad, sesamzaadjes, zonnebloempitten, rozijnen en cranberry’s.

Was en boor de appel. Snijd de buitenste kapjes er af en verdeel de rest in 4 plakken. Smeer 2 plakken royaal in met pasta en besprenkel met toppings naar keuze. Leg er een andere plak op en eet als een donut.

Ik vond het verrassend lekker. De kleine deed zoals een kleine hoort te doen, zij snoepte een voor een de rozijnen en cranberry’s er af. Gelukkig ging de appel uiteindelijk ook op ;-). Eet smakelijk!