Met feestdagen vind ik het altijd leuk om iets bijzonders op tafel te zetten, maar het moet niet te ingewikkeld zijn (geen stress!) en ook lekker zijn voor de kinderen. In het boek ‘het forest feast kookboek’ van Erin Gleeson vond ik heel veel leuke gerechten voor een mooie paasbrunch. Vorige week maakte ik bietensalade met roze eieren, natuurlijk erg leuk voor de paasdagen. En hoe eenvoudig kan het zijn, enthousiaste en smikkelende kinderen. Ze vonden de roze eieren fantastisch en aten zelfs de rucola -die soms toch wat bitter en scherp voor ze is-, door de heerlijke dressing goed op.

Snijd 4 bieten in parten & kook ze 10 min. (Een vork moet er gemakkelijk inglijden, ontvel ze naar smaak). Pureer enkele gare partjes (circa 1 biet) in een blender met 720 ml water. Leg 8 gepelde hardgekookte eieren 1 uur in dit ‘bietenwater’ in de koelkast tot ze roze zijn. Snijd de eieren doormidden. Serveer bietenparten & ei op een bedje van rucola, giet er dressing overheen.

Voor de dressing: Schud door elkaar in een potje: 180 ml olijfolie, 60 ml wittewijnazijn, 2 el sinaasappelrasp, 3 el sinaasappelsap, 1 el citroensap, 1 fijngesnipperde sjalot.

Voor het gemak gebruikte ik voorgekookte bietjes, maar daar is natuurlijk al een groot deel van de rode kleurstof uit. Met verse bietjes zullen de eieren nog mooier van kleur worden. Het vruchtvlees van de halve sinaasappel die ik over had deed ik ook door de salade, waardoor deze nog sappiger werd.

Ik maakte foto’s, maar eigenlijk doe ik het recept en het kookboek dan tekort. Want Erin is fotografe en kunstenares en het kookboek ziet er erg aantrekkelijk uit! Echt een feest om door te bladeren!