Het is weer rabarber seizoen en ik maakte een heerlijke rabarber crumble van rabarber uit de tuin van mijn schoonouders.

Ik gebruikte een eenvoudig recept voor de compote en het kruimeldeeg, maar je kunt natuurlijk nog vanalles aan de rabarber toevoegen, zoals rozijnen en wat rasp van sinaasappelschil. Of in plaats van water gebruik je sinaasappelsap om in te koken. Ook kan je eventueel verschillende soorten noten aan het kruimeldeeg toevoegen.

Nodig voor 4 personen:
500 gram rabarber
50 gram boter
100 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
125 gram suiker
1/2 theelepel kaneel

Compote:
Verwijder het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 2 cm. Breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met 75 g suiker, roer de rabarber erdoor en laat de stukjes in 5-6 minuten gaar worden. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het stroperig is, proef of de compote zoet genoeg is en laat het afkoelen.

Kruimeldeeg:
Verwarm de oven voor op 200˚c . Smelt de boter, laat deze afkoelen en roer in een kom bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar. Giet de boter erbij en kneed tot een kruimeldeeg. Schep de rabarbercompote in 4 ovenvaste schaaltjes en strooi het kruimeldeeg erover. Zet de schaaltjes ca. 25 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin is.

Lekker met een bolletje vanilleijs of wat slagroom. Geniet ervan!